fbpx
Fri frakt vid köp över 399 kr
Betalning

Yoursuperfoods.se erbjuder fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning i samarbete med Klarna Checkout. När du slutför ditt köp godkänner du därför, förutom våra köpvillkor, även Klarnas villkor.

Om du handlat via Klarna tidigare behöver du endast skriva in din e-post och postadress, så kommer din folkbokföringsadress hämtas automatiskt. Är det första gången du använder betalningslösningen kommer du bli ombedd att skriva in fullständiga personuppgifter.

Kreditupplysning utförs av Klarna vid behov beroende på vilket betalsätt du väljer, t.ex. vid fakturabetalning. Detta kommer inte att påverka din kreditvärdighet eller vara synligt för andra som ber om kreditupplysningar om dig. Om kredit inte beviljas kommer du bli erbjuden andra betalsätt som kort- eller direktbetalning.

Besök www.klarna.se för mer information om betalningsvillkoren. Du kan även ta kontakt med Klarnas kundservice för frågor kring betalning, eller logga in på Mina sidor på klarna.se för att se betalstatus och fakturor.

Här nedan kan du läsa mer om de olika betalsätten.

 

Fakturabetalning

När du betalar med faktura måste ordern skickas till din folkbokföringsadress. Därför är det viktigt att du skriver in dina personuppgifter korrekt. Din faktura skickas till din e-post när ordern skickas från vårt lager. Inga fakturavgifter tillkommer.

Om du vet med dig att du inte kommer att kunna betala din kontofaktura, hör av dig till Klarnas kundservice för att se vilka möjligheter som finns. Saknas betalning tillkommer en förseningsavgift och eventuell dröjsmålsränta. Skulle du däremot missa att betala flera månader i rad får du ett brev med information om hur mycket du behöver betala in för att kunna fortsätta delbetala. Som ett sista steg kan fakturan gå vidare till Klarnas inkassopartner, Segoria.

Notera att fakturabetalning är förvalt som betalningsalternativ i kassan, men att du är fri att välja något av de andra alternativen om du föredrar.

 

Delbetalning

Klarna Konto ger dig möjligheten att delbetala din faktura. Det innebär att du kan välja i vilken takt du vill betala av summan av din order.

Delbetala ditt orderbelopp från 1/24, men minst 50 kr i månaden. Vid delbetalning går det också bra att när som helst betala av resterande skuld. Gå till Klarnas hemsida för mer information.

 

Direktbetalning

Med Klarna Direkt betalar du med Mobilt BankID. För att aktivera tjänsten måste du registrera dig hos Klarna, se www.klarna.se. Pengarna dras från ditt konto när din order skickats inom 1–2 dagar.

 

Kortbetalning

Vi erbjuder riskfri kortbetalning utan avgifter. Du kan betala med VISA, Mastercard, Eurocard samt American Express. Dina kortuppgifter lagras inte hos oss, utan hos Klarna och är PCI-DSS certifierade

Utredningen skall enligt sina direktiv såvitt avser de frågor som behandlas i detta slutbetänkande göra en översyn av bestämmelserna i 34 § konsumentkreditlagen (1992:830) om en kontohavares betalningsansvar för obehörig användning av kontokort.

 

Betalningsansvar vid obehörig användning av kontokort m.m.

En kontohavare som är konsument är enligt 34 § konsumentkreditlagen obegränsat betalningsansvarig för obehöriga transaktioner, om kontohavaren bl.a. förlorat kortet genom grov oaktsamhet eller på något annat sätt förlorat besittningen av kortet och inte snarast efter upptäckten anmält förlusten till kreditgivaren. I praxis har begreppet grov oaktsamhet i 34 § kommit att innefatta situationer som i andra delar av civilrätten närmast skulle betraktas som enkel oaktsamhet. En konsument som förlorar sitt kontokort löper alltså enligt nuvarande lagstiftning en risk att drabbas av en avsevärd ekonomisk förlust. Vidare beaktas enligt nuvarande reglering inte hur kontohavaren har hanterat koden.

Användningen av kontokort har ökat dramatiskt sedan bestämmelserna i nuvarande 34 § konsumentkreditlagen infördes år 1977. Kontokort är avsedda att lättillgängligt medföras i olika sammanhang och för att på daglig basis användas för betalningar och kontantuttag. Genom att behörighetskontrollen allt oftare sker genom inknappning av kod har ett större ansvar för systemsäkerheten kommit att läggas på kontohavaren.

Elektroniska betalningsmedel är typiskt sett kostnadseffektivare och säkrare än sina pappersbaserade motsvarigheter. Det finns således ett samhällsekonomiskt och brottsförebyggande intresse av att kortanvändningen ökar i samhället.

Nyhetsbrev

Beställ vårt nyhetsbrev! Var först att höra om Superdfoods erbjudanden, kampanjer och övriga nyheter
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
0